diumenge, 2 d’octubre del 2011

AUTÒNOMS I FUNCIONARIS


La setmana passada vaig assistir a una reunió a on entre altres cosses es va començar a discutir sobre la viabilitat o no de seguir fent una Festa Popular.
Dona la casualitat, si més no, que la Generalitat ha retallat les subvencions per aquesta mena de cosses en un 90%, si, en un 90%,  i aquest mateix any, degut això entre altres cosses, aquesta festa s’ha vis deficitària en més de 35 mil Euros.

Fins aquí cap sorpresa si no fos que els partidaris de seguir endavant amb la festa no eren altres que persones amb feina, unes depenent de empreses multinacionals prou arrelades i altres com a funcionaris.
Mentre els que dèiem que la Festa el proper any s’havia de cancel·lar  en espera de temps millors, o anar a la recerca de solucions més viables com fora fer pagar entrada al públic, érem Autònoms, jubilats o sense feina.

No cal dir, ni donar detalls de qui, què ni a on, però el que si voldria fer palesa és la manca de sensibilitat que domina a la nostra Societat:

Una persona de la reunió (Que per cert no té dret a vot) fent patent la seva manca de sensibilitat, es queixava repetidament els poc diners que enguany la Generalitat havia donat vers altres anys, i que caldria fer una queixa enèrgica perquè no es repetís, mentre ell com a funcionari i amb un sou que deu nido, casat amb una altra funcionaria amb càrrec no veia que estava fent el ridícul en el seu afany de mantenir la proposta de cada any.

Els temps han canviat, no estan canviant, si no que ja han canviat i ara veiem en la nostra Societat, l’insensible que no para de queixar-se perquè encara en te poc, i el que es fot de gana precisament perquè hi han molts insensibles d’aquesta mena. Mentre hi han que ingressen més de 4 mil Euros al més nets gràcies els seus càrrecs de funcionaris, molts cops improductius (Vull dir amb això que no generen  ni de lluny la riquesa equivalent al seu sou) Hi han Empresaris que veus minvar o perdre el seu o patrimoni i anar a parar a la misèria mentre veuen que els fastos públics segueixen igual o millor que mai, mentre veuen que es dilapiden molts diners que podrien servir per donar-los de menjar o ajudar-los a crear riquesa.

No ham d’oblidar mai ni perdre de vista que un funcionari no deixa de ser un empleat amb tendència a la acomodació y a la poca capacitat per pujar espais dins de la seva feina, entre altres coses perquè molts cops ni pot ni el deixen.
Però un autònom arruïnat quasi sempre en aquest país es motiu de burla, i sempre víctimes de moltes portes que veu que se li tanquen només per haver comès el pecat de no tenir encert en la seva feina, o de que els clients no li han pagat a temps.

Però un autònom te la capacitat d’aixecar-se de nou perquè és, ha estat i seguirà sent un emprenedor, i no una sangonera.

Hem de girar el mon cap avall un altre cop i tornar a tenir seny,  recordo que en èpoques els cantants, trobadors, titellaires ets... eren menyspreats, ara omplen estadis i son rics. Abans , no fa pas tan, els funcionaris eren malvistos, ara son els que manen i proliferen, Els empleats de banc eren benvistos, ara tots tenen por i altres gaudeixen d’una pre-jubilació daurada com mai tindrà ningú de nosaltres.

Abans un autònom creava riquesa ara es un desgraciat que ni tan sols te dret a una pensió d’ajut, després d’estar pagant tota una vida i veient que el primer immigrant  amb dos anys aquí i que no te feina cobra un diners que ell mai tindrà, i mentre li posen tots els pals a les rodes perquè no aixequi cap, ja que com que ha tingut que tancar i ho ha perdut tot, és un fracassat, i lo més bo de tot , es que qui li nega la prestació, ha viscut molts anys de la riquesa que ha generat aquest autònom i milers com ell.

Quan tot això finalment acabi, que ho farà tard o d’hora, que faran els funcionaris? On aniran tots aquells directors de Museu, de institucions públiques, tots els Directors Generals, Secretaris, Subsecretaris, portantveus etc...?

Pot ser no s’adonen que ells no son els que generen riquesa?, Mai ho han fet!!, Ells, en el millor dels casos l’han administrat, be o malament, però mai l’han generat. Que succeirà quan el darrer autònom sigui a l’atur?

No os ho podeu imaginar, veritat? Dons hem de començar per reduir despeses i si no es pot fer una Festa Major, doncs no és fa, en definitiva una “Festa” és per celebrar cosses i mentre hi hagi gent passant gana, jo no tinc pebrots per celebrar res de res. Vosaltres si?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

VisitCounter